Процесът за сваления над Украйна малайзийски самолет ще бъде подновен през юни

  • 19 декември 2020 06:47

  • 1189
  • 2
Процесът за сваления над Украйна малайзийски самолет ще бъде подновен през юни
© Getty Images/Guliver

Съдебният процес в Нидерландия за свалянето на пътническия самолет на Малайзийските авиолинии с полет МН17 над Източна Украйна през юли 2014 г. ще бъде подновен на 7 юни догодина, съобщи областният съд в Хага, цитиран от ДПА.

Така делото ще навлезе в главната фаза по същество. Предварителните слушания се състояха през март и юни т.г., но след това се наложиха няколко отлагания поради пандемията от коронавируса и наложените ограничения за пътуване, както и за да се даде повече време на защитата за подготовка.

Роднини на жертви от малайзийския самолет, паднал в Украйна, търсят обезщетения от заподозрените

В съобщението от съда се казва, че началото на същинската част от процеса през юни зависи от приключването на разследването и от решаването на няколко основни процедурни въпроси. За тази цел са насрочени предварителни слушания за 1 февруари и 15 април.

Тези основни проблеми включват въпроси относно претенциите за компенсации и искането на прокуратурата за инспекция на сваления самолет, който е частично възстановен от събраните отломки и сега се намира в Нидерландия.

Подсъдим по делото за сваления над Украйна малайзийски самолет отхвърли обвиненията

При катастрофата през 2014 г. загинаха всички 298 души на борда. В самолета от Амстердам за Куала Лумпур повечето пътници бяха холандци.

Подсъдими по делото са трима руснаци и един украинец, които не присъстват на процеса. Само единият от тях - руснакът Олег Пулатов, е представен от адвокати, които пледираха невинен от негово име. Руското правителство многократно отрече да е замесено в инцидента, допълва БТА.

Утре изтеглят останките от разбилия се малайзийски самолет в Източна Украйна

Novini.bg
1189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Оле

2020.12.20 | 13:39

2
Пази Боже от западно "правосъдие"!
Йордан Василев

2020.12.20 | 09:47

1
Защо Русия ,стига провокации все по малко хора ви вярват .Избихте хиляди хора в близкия изток все по измислени поводи .Това е ваша провокация с невинни хора .

Добави коментар

Водещи новини