Президентът Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

17 декември 2020 14:32

Президентът Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв
© gettyimages
16230 10

Президентът на Русия заяви днес, че съвместното журналистическо разследване, което назовава поименно убийци, работещи за държавните сили за сигурност, като отговорни за отравянето Алексей Навални, е било "трик" за атака срещу руски лидери, съобщи БТА.

В западните медии винаги е имало сензационни материали за Русия, това не е изненадващо, каза Владимир Путин по повод разследването на няколко медии, сред които американската телевизия Си Ен Ен, германското списание "Шпигел" и сайта "Белингкат".

Лавров за медийното разследване на отравянето на Навални: Смешно е!

В понеделник Навални обяви случая с отравянето му за разрешен, след като съвместното разследване идентифицира екип от щатни убийци от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) като негови предполагаеми убийци, които са го следили от години. ФСС - главният наследник на съветското КГБ, не е коментирала доклада.

Кремъл многократно отрече всякакво предположение, че Русия се е опитала да убие Навални - един от водещите критици на Путин, който през август припадна по време на вътрешен полет в Русия. Навални беше прехвърлен по-късно за лечение в Германия, където е и в момента.

Германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се казва, че той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество от съветско време "Новичок" в опит да бъде убит, твърдение, което западните държави приемат.

Днес Путин отхвърли обвиненията и каза, че Навални не е толкова важен, че да бъде мишена. Ако някой искаше да отрови Навални, той щеше да доведе нещата докрай, каза руският президент през смях. Путин обвини Навални, че получава подкрепа от американските разузнавателни служби, което, според него, означава, че руския апарат по сигурността трябва да го държи под око. Но това не означава, че трябва да го тровят, каза Путин. Кому е нужно?

Москва твърди, че токсичното вещество от типа на "Новичок", открито в кръвта на Навални след неговото хоспитализиране в Берлин, не е било налично в организма му докато е бил лекуван в Русия.

Кремъл лансира разнообразни други версии: инсценировка, доброволно приемане на отрова, отравяне, организирано от чуждестранни специални служби, здравословни проблеми заради хранителния режим на Навални или употреба на алкохол. Москва не е започнала разследване на инцидента с Навални, тъй като нямало основания за това и обвинява Германия, че не е споделила своята информация по случая с руското правосъдие.

Мая Йорданова
16230 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.20 | 17:56

10
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
учител

2020.12.19 | 14:49

9
значи учителя путин е казал на секретните да го наблюдават а те разбрали да го новичнат като г марков тя цялата им история от ленин насам е едно недоразумение
Хах

2020.12.19 | 12:28

8
Хаха, много добро изказване
САЩ до П.уткин

2020.12.18 | 20:55

5
Щеше, ама не беше! Много остаряла и примитивна пропаганда! Вече и КГБ не го бива за едно елементарно убийство - пълна разруха е станала Пияна Просия, пълно разочарование за малкото останали фенове и комунделски престъпници по света! Вече и единственото, което можехте, вече не сте в състояние да извършите качествено- да убивате опозиционери и врагове на комунизЪма!
Innka Vatova

2020.12.19 | 08:14

7

Светът ще пренадлежи на Русия,Китай и Индия. Казали са го по умните от теб и мен! Весел празници!

Ко прайм...?!

2020.12.19 | 00:37

6
Хора...,нима забравихте,че Вовата е закален още като млад лейтенант в КГБ...!Ако е искал да го убие- щеше да му спретне един-...,,нещастен случай"...!Примерно отказали спирачки на автомобила му...и тем подобни...!Не подценявайте КГБ...
Русофоб

2020.12.17 | 14:47

2
Само най заблудения тъпак като теб ще се върже на тази нескопосана лъжа на джуджето.

2020.12.17 | 16:50

4
навални е продажна подлога.!!!!!
Ахил

2020.12.17 | 14:56

3
Забелязвам,че всички русофоби са толкова тъпи,че чак къртят.

2020.12.17 | 14:41

1
А не бе! У нас усмъртиха толкова бизнесмени от "инфаркт", а руснаците ще се занимават с "новичок". Ама сороснята трябва да има срещу кого да квичи.

Добави коментар

Водещи новини