Лавров: Отношенията между Дамаск и Москва трябва да останат стратегически

  • 17 декември 2020 13:08

  • 285
  • 0
Лавров: Отношенията между Дамаск и Москва трябва да останат стратегически
© getty images

Дамаск и Москва трябва да продължат курса на стратегическо сътрудничество, каза днес сирийският външен министър Фейсал Микдад на разговорите в Москва с руския си колега Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, предаде ТАСС.

"Главна стратегическа цел трябва да бъде да се движим напред. Това, което Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 изградиха в нашите отношения, трябва да се запази, то има стратегически измерения", каза той.

Путин: Все още не съм се добрал до ваксината

Лавров на свой ред отговори, че посещението на Микдад открива добра възможност да се направи преглед на състоянието на всички сфери на взаимодействието между Москва и Дамаск. "Дневният ни ред (на днешната среща) е наситен и обхваща както двустранните отношения, така и международни въпроси. Уверен съм, че ще поработим полезно", подчерта руският външен министър, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини