Медия: Няма да има достатъчно ваксини

Най-малко един час ще трае процедурата по ваксиниране в 70-те московски поликлиники, където започва утре масово прилагане на руския препарат "Спутник V". Ваксината за всеки пациент трябва да бъде предварително размразена, а само това отнема 15 минути, защото веществото се съхранява при минус 18 градуса, съобщава руският в. "Комерсант".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

"По думите на кмета Сергей Собянин първи ще получат ваксина учителите, социалните работници и медиците в Москва. Ще бъдат ваксинирани граждани на възраст от 18 до 60 години без хронични заболявания, нестрадали от остри респираторни вирусни инфекции през последните две седмици и неполучавали други ваксини от месец насам. Властите впрочем не обясниха как ще проверяват последните две обстоятелства", посочва изданието.

Сергей Собянин

Организмът формира имунитет едва 42 дни след първото поставяне на "Спутник V", който се инжектира на два пъти, предупреждава "Комсомолская правда", като цитира Вадим Тарасов, директор на руския Институт за транслационна медицина и биотехнологии, участващ в клиничните изпитания на медикамента.

Цън Цон: В Китай над 1 милион са ваксинирани срещу COVID-19

Много ваксини не действат веднага и ако човек може след поставянето им да си поседи вкъщи, без да контактува с много хора, трябва да използва тази възможност, препоръчва в "Московский комсомолец" вирусологът Алексей Аграновски.

Руските ваксини срещу COVID-19 няма да стигнат за цялото население на федерацията (147 млн. души), отбелязва в заглавие "Свободная преса".

Препаратите ще се произвеждат постепенно. През декември ще бъдат произведени два милиона дози, а желаещите ще са много повече. В момента искат да се ваксинират близо 25 на сто от населението - много милиони хора. Затова отначало ще има недостиг, обяснява пред вестника пожелал анонимност авторитетен източник от медицинските среди.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.04 | 09:40
    Обявиха, че ваксината Спутник V ще се произвежда и в Южна Корея, а сега недостатъчно било производството??? Корейците са организирани и вероятно ще произвеждат повече от ватниците!
    1. 2020.12.04 | 10:12
      спутник... Ха-ха-ха...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет