Лукашенко: Ще се оттегля, когато бъде приета нова конституция на Беларус

  • 27 ноември 2020 16:25

  • 463
  • 2
Лукашенко: Ще се оттегля, когато бъде приета нова конституция на Беларус
© Getty Images/Guliver (архив)

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че ще напусне поста, когато бъде приета нова конституция, предаде Ройтерс, като се позова на агенция БелТА.

"Няма да работя като президент при новата конституция", каза Лукашенко, без да уточни кога може да стане това, но подчерта необходимостта от изменения на конституцията и промяна на президентските правомощия.

По думите му опозицията е против конституционни промени за намаляване на президентските правомощия, защото се надява, като вземе властта, да получи "силен президент", посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Лукашенко разпореди да не се допускат в страната беларуски граждани, заминали в чужбина по време на пандемията

"Никаква конституция не им е нужна, никакви конституционни промени не са им нужни. Ако приемем нова конституция, в нея ще има деконцентрация на властта. А на тях им е нужен президент със сегашната власт", каза той на среща с персонала на болница в Минск.

Според БелТА Лукашенко също така е заявил, че по информация, предоставена му от специалните служби, "Координационният съвет (на опозицията) при контактите си със Запада се е застъпвал за военно решение на ситуацията в страната".

Novini.bg
463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.27 | 22:44

2
Рускенефската ли ще копираш? И ти искаш да останеш пожизнено президент, като рускенефския , а?! :)
Просто човек

2020.11.27 | 17:00

1
Звучи ми познато...Но оня ден не видяхме ОСТАВКА!!!

Добави коментар

Водещи новини