Русия ще позволи на унгарски лекари да се запознаят с процеса на производство на ваксина срещу COVID-19

Русия ще позволи на унгарски лекари и медицински специалисти да наблюдават процеса на производство на руската ваксина "Спутник V" срещу COVID-19, каза днес унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18850

Сиярто заяви на съвместна пресконференция с руския здравен министър Михаил Мурашко, че това може да ускори процеса на вземане на решение от унгарските власти за евентуално използване на ваксината в Унгария.

Двете страни са се споразумели, че след като унгарски лекари направят посещение следващата седмица, за да се запознаят с процеса на производство на ваксината, Русия ще достави определен брой дози на Унгария, каза Мурашко.

Сиярто заяви, че се водят преговори за евентуално производство на руската ваксина в Унгария.

Русия ще ваксинира над 400 000 военнослужещи срещу COVID-19

По думите му Унгария има нужда от качествена ваксина, а въпросът къде е произведена тя е от второстепенно значение, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

"Унгария отхвърля всякакви форми на лобизъм във връзка с приоритетността на ваксините. Ваксина се разработва както на Изток, така и на Запад. За нас е важно унгарският народ да получи надеждна и качествена ваксина, а къде е произведена тя е вторичен въпрос", заяви той. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18850

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет