Владимир Путин: Няма безопасни наркотици

  • 16 ноември 2020 14:32

  • 959
  • 0
Владимир Путин: Няма безопасни наркотици
© Getty (архив)

Не съществуват безопасни наркотици, това е казал руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде РИА Новости.

Днес държавният глава е провел в Москва съвещание на Съвета за национална сигурност, посветено на проблема. По думите му употребата на наркотици не е била безопасна.

"Някои казват, че така наречените леки наркотици (марихуана, смеси на тютюн с упойващи вещества и други) са по-безвредни от никотина и алкохола. Това обаче е лъжа и тя трябва да се изобличава", е заявил той.

Путин също е посочил: По отношение на наркотиците тяхната употреба и думите, че някои от тях са едва ли не са били полезни ние трябва да говорим открито и ако се наложи, твърдо и безкомпромисно.

"Проблемът с употребата и разпространението на упойващите вещества засяга не само нашата страна. Той е предизвикателство за целия свят", е коментирал стопанинът на Кремъл.

Президентът на Руската федерация е посочил още, че през първата половина на 2020 г. контрабандата на наркотици вещества в страната му е спаднала с около 30 процента.

"Това е станало възможно благодарение на прекъсването на връзките между държавите заради световната пандемия от коронавирусната инфекцията. Когато ние, а и други страни, отворихме границите, търговците на тиха смърт подновиха опитите си да продават наркотици", е казал още той.

Владимир Путин: Имахме проблеми
Руският Наказателен кодекс забранява дори придобиването на наркотици за лична употреба. Предвидените присъди варират от глоба до максимум две години лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини