Лукашенко праща летящи отряди срещу протеста

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е предложил в страната му да бъдат създадени летящи отряди за потушаване на протестите, написа московската редакция на нюзру.

"За тази цел ние може да привлечем бивши военни, пенсионери, офицери от запаса и дори ветерани от войната в Афганистан (1979 – 1989 г.). Можем да ги организираме в летящи отряди и те да помогнат на служителите на вътрешното и военното министерства за възстановяването на реда", е казал лидерът на източноевропейската страна по време на среща с представители на местните власти вчера.

По-рано няколко обединения на настоящи и бивши военни са публикували декларация в подкрепа на президента на бившата съветска република.

Да припомним, от 9 август Беларус е била обхваната на започналите на протести, съпроводени със сцени на насилие. Поводът за демонстрациите е било решението на Централната избирателна комисия в Минск, обявила поредната победа на Лукашенко, застанал начело на Беларус през 1994 г.

Беларус: Консолидация на опозицията и "терористи"

През октомври опозицията е призовала за общонационална стачка. Според правителствени източници е нямало дълготрайно прекъсване на работния процес в големите предприятия.

Коментари

  1. 2020.10.31 | 10:14
    Радев е същия, като Лукашенко! Не трябва да се допускат такива до властта!
  2. 2020.10.30 | 14:24
    Изпращане на цивилни отряди срещу демонстрантите е първата крачка към гражданска война. Лукашенко е луд, ако направи това. Просто трябва да си ходи.
  3. 2020.10.30 | 10:55
    неудобно щото вече не е желан след четвърт век може би се е изчерпал а и само в русия има вечни на поста
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет