Украйна ще строи военноморски бази на Черно море

Украйна ще започне да строи две военноморски бази за защита на Черноморския регион, каза днес президентът Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, цитиран от ТАСС.

Зеленски заяви в годишното си послание пред парламента за вътрешната и външната политика, че Украйна изгражда армия, за да може да се защити по суша, вода и въздух, както и в киберпространството.

По думите му страната продължава модернизацията на военни кораби и техника, подготвя десантния катер "Кентавър", извършва изпитания на нови оръжия, включително реактивни системи за залпов огън, приема на въоръжение противоракетна крилата ракета "Нептун".

Той каза, че Киев ще се стреми да възстанови контрола си върху Донбас и да върне Крим в състава на Украйна. По думите му Украйна иска нови инструменти за възвръщане на Крим и подготвя законодателен пакет за реинтеграция на Донбас, включително закон за амнистия.

Президентът на Украйна иска да узакони канабиса за медицински цели

"Мирът в Донбас и (краят на окупацията) на Крим са мои приоритети. За съжаление, в дневния ред на нормандския формат никога не е влизал въпросът за Крим, но той е присъствал и винаги ще бъде в нашия дневен ред", заяви Зеленски. Той каза, че трябва да бъде потърсена отговорност от виновните за "предаването на Крим без бой".

Президентът заяви, че няма да позволи намаляване на бюджета на армията догодина. Според него финансирането няма да бъде по-малко, отколкото е сега - над 117 милиарда гривни (4,12 милиарда долара).

"Конгресът на САЩ одобри военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара, във Великобритания подписахме споразумение на стойност 1,25 милиард британски лири за подсилване на украинския военноморски флот. Очакваме допълнителни скоростни катери клас "Айлънд", заяви Зеленски.

Той каза, че Украйна заедно с Турция ще произвежда корвети, двигатели и военни дронове, а също така ще разработва системи за противовъздушна отбрана, отбелязва БТА.

Коментари

 1. 2020.10.20 | 16:43
  тия в ссср бяха империя, сега са периферия.
  1. 2020.10.20 | 22:40
   и сащ е измслена държава, и ес е измислена структура. повечето неща в света са измислени.
  2. 2020.10.20 | 22:30
   това е измислена държава от Сталин"украя"
 2. 2020.10.20 | 16:42
  тази измислената държава да не се върне в ссср накрая. за къв чеп им беше да тормозят руснаците да ги укранизират на сила???? да обслужват интереса на запада. който вади нож от нож умира.
  1. 2020.10.20 | 22:28
   с турците ще разработват противоракетни ракети,ха ха,те турчолята купуват Марково Уръжие от РУСИЯ бе зеленски,ама маи само мозъка ти е зелен.
 3. 2020.10.20 | 19:55
  ...че бедна и обрулена Украйна има финансовият ресурс за строеж на тези бази...?!Разбира се,че знаеш отговора...!Чичо Сам ще финансира изцяло тези скъпи военни играчки...!НО!Трябва да се досещаш,че с това автоматично ставате мишена на Русия...,както всъщност станахме и...- ние...!
  1. 2020.10.20 | 22:25
   точно така.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет