Русия: Не очаквайте ваканция заради COVID-19

Руските властите са заявили, че са нямали намерение да въвеждат ваканция заради разпространението на COVID-19, написа местната медия РБК.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

От изданието са допълнили, че са разговаряли с двама високопоставени служители на федерално ниво. "Нашите събеседници бяха категорични. В Кремъл дори не са обсъждали планове за повторно затваряне на държавата", добави електронният вестник.

"Това е абсолютно изключено", посочили източниците на РБК.

"Нашият президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се вслушва в мнението на експертите. Специалистите, от своя страна, смятат, че на този етап въвеждането на извънредни мерки не е необходимо", това е казал единият от събеседниците на медията.

Да припомним, руският лидер бе обявил седмицата от 25 март до 5 април за неработна, но хората са получавали заплатите си. По-късно стопанинът на Кремъл е удължавал ваканциите до 11 май.

Затварянето е позволило да се ограничи разпространението на COVID-19 в страната.

Руски учен прогнозира: Заболеваемостта от COVID-19 ще спадне през зимата

По-късно обаче случаите на болестта и починалите вследствие на нея са започнали да се покачват и днес Русия е отбелязала рекорд. Във вторник новите носители на заразата са били 16 319. Това е бил най-високият показател от 31 януари 2020 г. (когато е бил установен първият случай). Починалите през изминалото денонощие са били 269.

С новите данни инфектираните в Руската федерация (с население около 140 милиона души) са станали 1 431 635-ма, а жертвите - 24 635.

Междувременно създаделите на първата регистрирана в в страната ваксина са посочили приблизителни срокове за пускане на "Спутник V" в масова употреба. "Ние очакваме това да стане до края на идния месец", са посочили от института, чиито сътрудници са разработили препарата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.20 | 18:34
    ami nie koga
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет