Русия: Не очаквайте ваканция заради COVID-19

  • 20 октомври 2020 15:45

  • 974
  • 1
Русия: Не очаквайте ваканция заради COVID-19
© Getty (архив)

Руските властите са заявили, че са нямали намерение да въвеждат ваканция заради разпространението на COVID-19, написа местната медия РБК.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

От изданието са допълнили, че са разговаряли с двама високопоставени служители на федерално ниво. "Нашите събеседници бяха категорични. В Кремъл дори не са обсъждали планове за повторно затваряне на държавата", добави електронният вестник.

"Това е абсолютно изключено", посочили източниците на РБК.

"Нашият президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 се вслушва в мнението на експертите. Специалистите, от своя страна, смятат, че на този етап въвеждането на извънредни мерки не е необходимо", това е казал единият от събеседниците на медията.

Да припомним, руският лидер бе обявил седмицата от 25 март до 5 април за неработна, но хората са получавали заплатите си. По-късно стопанинът на Кремъл е удължавал ваканциите до 11 май.

Затварянето е позволило да се ограничи разпространението на COVID-19 в страната.

Руски учен прогнозира: Заболеваемостта от COVID-19 ще спадне през зимата

По-късно обаче случаите на болестта и починалите вследствие на нея са започнали да се покачват и днес Русия е отбелязала рекорд. Във вторник новите носители на заразата са били 16 319. Това е бил най-високият показател от 31 януари 2020 г. (когато е бил установен първият случай). Починалите през изминалото денонощие са били 269.

С новите данни инфектираните в Руската федерация (с население около 140 милиона души) са станали 1 431 635-ма, а жертвите - 24 635.

Междувременно създаделите на първата регистрирана в в страната ваксина са посочили приблизителни срокове за пускане на "Спутник V" в масова употреба. "Ние очакваме това да стане до края на идния месец", са посочили от института, чиито сътрудници са разработили препарата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2020.10.20 | 18:34

1
ami nie koga

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини