Учен: Руската ваксина ЕпиВакКорона не е за хора

  • 19 октомври 2020 14:27

  • 3493
  • 6
Учен: Руската ваксина ЕпиВакКорона не е за хора
© Getty (архив)

"Втората руска "ваксина" срещу COVID-19 е чиста проба препарат, използван във ветеринарната медицина," това е заявил учен от страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Според Александър Кудрявцев "ЕпиВакКорона" е бил средство за предпазване от антракс (заразно заболяване сред животните). "Това не е никаква разработка. Става дума за най-обикновена ваксина срещу синя пъпка и нищо повече", е посочил мъжът, представил се в профила си във Фейсбук като асистент в Института по биохимична физика към Руската академия на науките и докторант в Биологическия факултет на Московския държавен университет.

По думите на учения във ветеринарната медицина е действал следния принцип. "Животното се инжектира с препарат. Ако то не пукне – ОК, ако опъне петалата – кофти. По-важно е обаче да се спре разпространението на заразата сред други животни", е написал още Кудрявцев. "Медикаментите, използвани във ветеринарната медицина, не са за хора", категоричен е бил той

"Досега не бях чувал и виждал препарат, предназначен за животни, да се дава на човешки същества. Явно това вече е факт, показващ пълната липса на здрав разум", е написал още ученият в социалната мрежа.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на 11 октомври е обявил, че в страната му е била регистрирана втора ваксина срещу COVID-19.

По думите на държавния глава новият препарат за предпазване от заразното заболяване е бил дело на учени от институт в източния град Новосибирск и наречен "ЕпиВакКорона" (от думите "Епидемия", "Ваксина" и "Коронавирус").

Втората руска ваксина е от Сибир

Москва е обявила за регистриран в страната първия в света препарат срещу заболяването на 11 август. Той е бил наречен "Спутник V".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
3493 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ovca-ta beee

2020.10.19 | 20:29

6
da dekemvri-ianuari , cakat usa ili kitai za mrusni udari na tihiat front ,ili iznenadi moje bi shte vidim skoro ,a i donco da ne burza ce vij ti se smenila bolesta do noemvri ,mrusni nomera dali shte ima ,ili kitai shte cakame shte vidim ;shte spiceli izborite no shte zagubi bitkata s bolesta da vidim kitai
Румен

2020.10.19 | 17:07

4
Като му чета коментара на този "учен" оставам с впечатление че го е писал някакъв пиян Петка.
Gost

2020.10.19 | 17:14

5
Е те тава е Русия сегодня!

2020.10.19 | 15:03

1
От кога пък в Русия руснаците се броят за хора? Те са си просто статистика. Казал го е Джугашвили, сега наследника му Путишвили върви смело по неговите стъпки.
Петкан

2020.10.19 | 16:42

3
Леле,тези ги ползват като опитни зайчета!Обезличиха го този народ!
Запознат

2020.10.19 | 15:41

2
Не ми спирай коментара бе гадняр!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини