Втората руска ваксина е от Сибир

  • 14 октомври 2020 16:14

  • 1653
  • 2
Втората руска ваксина е от Сибир
12 81дни
© Getty (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 днес е обявил, че в страната му е била регистрирана втора ваксина срещу коронавирусната инфекция, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

По думите на държавния глава новият препарат за предпазване от заразното заболяване е бил дело на учени от институт в източния град Новосибирск и наречен "ЕпиВакКорона" (от думите "Епидемия", "Ваксина" и "Коронавирус").

"Третата ваксина вече е на път. Върху нея работят специалисти от Москва", е добавил стопанинът на Кремъл на заседание на правителството в Москва.

Вицепремиерът и бивш здравен министър Татяна Голикова, е пояснила, че клиничните изследвания на центъра "Чумаков" в първа и втора фаза, извършващи се в медицински бази в Новосибирск, Санкт Петербург и Киров, вероятно ще приключат през декември.

Тя е добавила, че в близко бъдеще ще бъдат произведени 60 хиляди дози от ваксината на центъра по вирусология и биотехнологии "Вектор". По нейните думи тогава щели да започнат "пострегистрационните клинични изследвания" в различни региони на Русия с участието на 40 хиляди доброволци.

Москва е обявила за разработен в страната препарат на 11 август.

Башар Асад пожела Спутник V

Информацията е била посрещната критично от страна на много учени извън Русия. Тогава "Спутник V" не бе преминал през всички фази на тестване.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1653 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пациент

2020.10.14 | 17:21

2
И сега коя да изберем от двете?
Гост

2020.10.14 | 17:18

1
Вярва ли им още някой?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини