Призоваха жителите на Тбилиси да носят маски на открито

  • 12 октомври 2020 14:36

  • 211
  • 0
Призоваха жителите на Тбилиси да носят маски на открито
©

Междуведомственият координационен съвет за борба с коронавируса при премиера на Грузия призова жителите на столицата Тбилиси да носят маски да носят маски не само в закрити помещения, но и на открити обществени места, заради ръста на броя на заразените в града, съобщи днес пресслужбата на правителството, цитирана от ТАСС.

"На този етап в света това е най-добрият начин за защита от вируса", се казва в съобщението.
Самонадеяност и апатия може би влошават пандемията в Индия
Наред с това властите призоваха хората в напреднала възраст да не излизат на улицата, освен при крайна необходимост. Частните и държавните компании трябва да продължат да работят в дистанционен режим, когато това е възможно. Директорът на Националния център за контрол над заболяванията и за обществено здраве Амиран Гамкрелидзе съобщи, че властите засега нямат намерение да въвеждат строги карантинни мерки в Тбилиси.

През цялото лято в Грузия всеки ден се регистрираха по 10-20 новозаразени с Ковид-19, но от 1 септември ежедневният ръст рязко скочи и в момента се регистрират по над 500 заразени всеки ден. За огнище на епидемията се смята автономната република Аджария и в частност град Батуми, където всеки ден се регистрират до 200 новозаразени.

През последната седмица рязко нарасна и броят на заразените в Тбилиси, с ежедневен ръст от над 100. От началото на пандемията досега в Грузия са регистрирани 12 272 случая на заразени с КОВИД-19, което е 0,33 процента от населението. Оздравелите са 6538, а починалите - 92-ма.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини