Кремъл: Животът на Алексей Навални бе спасен в Русия

Бих искал да напомня на господин Алексей Навални, че неговият живот е бил спасен в нашата страна, това е казал говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През – Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

Прессекретарят на Кремъл е коментирал думите на опонента на властта пред германското списание "Шпигел". Навални пред изданието от западноевропейската държава е заявил, че зад неговото отравяне е стоял държавният глава на родината му.

Навални: Путин стои зад опита за отравянето ми

"Според нас такива изказвания са меко казано оскърбителни и неприемливи. Ние искаме да разследваме случая на берлинския пациент. Заради това на нас ни е необходимо да получим информация от хората, вземали пробите и направили анализите. На този етап ние не сме получили отговор на нашите запитвания по този въпрос", е посочил Песков.

По думите на говорителя на Путин изказването на Навални, че е искал да се върне в Русия не е било проява на героизъм. "Всеки един гражданин на нашата страна има право да се върне в родината ни, когато пожелае и да се лекува. По този начин постъпват много граждани на страната ни. Господин Навални не би трябвало да забравя, че неговият живот бе спасен в Руската федерация", е допълнил прессекретарят на Кремъл.

В Москва: Навални е подлец!

Един от основните опоненти на руския президент е бил изписан от берлинската болница "Шарите" на 7 септември. Той е прекарал почти две седмици в германската клиника. Навални е бил транспортиран от източния руски град Омск след като на 20 август е бил хоспитализиран след загуба на съзнание.

Работещи за германската армия специалисти са заявили, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичния агент "Новичок".

Москва е отрекла твърденията на Берлин.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет