Беларуският външен министър: Евентуално налагане на санкции върху Беларус ще има обратен ефект

Евентуално налагане на санкции срещу Беларус заради оспорваните президентски избори и мерките срещу протестиращите ще имат обратен ефект, предупреди беларуският външен министър Владимир Макей на виртуалната среща на Общото събрание на ООН, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

ЕС и Великобритания обмислят да наложат санкции на Минск. "Намесата в нашите вътрешни работи, санкциите и други ограничения върху Беларус ще имат обратен ефект и ще навредят на абсолютно всички", подчерта Макей.

ЕС отказва да признае Лукашенко за президент на Беларус, въпреки че той положи клетва

"Призоваваме нашите партньори да покажат мъдрост, сдържаност и безпристрастност", добави той в предварително записаната си реч на заседанието, което се провежда виртуално заради коронавируса.

Освен това Макей заяви, че някои западни съседи на Беларус се опитват да я хвърлят в хаос и да върнат назад развитието й, предаде БТА.

Балтийските страни готвят санкции за около 100 длъжностни лица от Беларус

"След неуспешния опит да ни се наложи цветна революция, сме подложени на външна намеса, целяща подриване на държавния строй", подчерта дипломатът, като определи изразяваната от други страни загриженост като "опит да се хвърли нашата страна в хаос и анархия".

Коментари

  1. 2020.09.27 | 08:34
    Да, Лукашенко ще стане обратен
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет