Владимир Путин препоръча на руснаците да спазват противоепидемичните правила заради ръста на инфекциите

  • 24 септември 2020 18:36

  • 633
  • 2
Владимир Путин препоръча на руснаците да спазват противоепидемичните правила заради ръста на инфекциите
© Getty Images

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 призова днес руснаците да спазват правилата за социална дистанция. Той заяви, че не би искал да се стига до повторно налагане на строга карантина заради рекордното увеличаване на случаите на COVID-19, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32966

Руският център за борба с коронавирусната инфекция регистрира днес 6595 нови случая на COVID-19, което е най-голямото увеличение за един ден от средата на юли. 1050 от тези случаи са в Москва, повече от който и да е друг град или регион.

Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за COVID-19

Русия вдигна карантината в началото на юни и много магазини, търговски обекти и транспортни мрежи в Москва сега работят в нормален режим, въпреки че повечето от хората още работят от вкъщи. Правилата за социална дистанция остават в сила, маски трябва да се носят в магазините и в обществения транспорт, но някои пренебрегват тези правила, чието спазване не се следи строго.

"Трябва да помолите хората да спазват необходимите правила, включително за носене на маски", каза Путин във видеоконферентен разговор с регионалните губернатори и добави: "Разбира се, това не винаги е удобно за хората, но да се разболееш е по-лошо". "Наистина не бих искал връщане към ограничителните мерки, които въведохме през пролетта", заяви руският президент.

Градските власти в Москва настояват да няма повторна карантина и омаловажават вероятността от втора вълна на заразата. Руският център за борба с инфекцията съобщи днес, че всеки ден миналата седмица броят на хоспитализираните с коронавирус в Москва се е увеличавал с близо 30 процента, но не даде конкретни данни.

Центърът съобщи, че за последните 24 часа в Русия от Ковид-19 са починали 149 души, с което общият брой на починалите достигна 19 948. Русия е на четвърто място в света по брой заразени с коронавируса - 1 128 836 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баш майстора

2020.09.24 | 19:37

2
Нали имат три вида ваксина, защо не я използват...май най доброто което могат да произвеждат са отровите и оръжията за масово поразяване, спасяване на човешкият живот не им е приоритет.
123

2020.09.24 | 19:03

1
Бафти жалките ватенки. Пак излъгани останаха... Имат ваксина на думи, както и още мн неща... Хахаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини