Кремъл разширява списъка с граждани на ЕС, на които се забранява да влизат в Русия

Русия реши на паритетна основа да разшири списъка с представители на ЕС, на които се забранява влизане в Руската федерация. Това се казва в изявление на руското МВнР, обявено днес на брифинг от неговата говорителка Мария Захарова, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

В отговор на действията на Евросъюза срещу руската страна е взето решение за разширяване на ответния списък с представители на страните членки и институции на ЕС, на които се забранява влизането на територията на Руската федерация. Броят на включените в руският списък е паритетен със списъка на Евросъюза, каза Захарова. Говорителката посочи, че Москва многократно е предупреждавала Евросъюза, че такъв подход е пагубен. Но в ЕС игнорират руските предложения да се води предметен, професионален диалог въз основа на факти и продължават да избират езика на санкциите, отбеляза говорителката.

ЕС обмисля да нарече на името на Навални нов санкционен механизъм за нарушаване на човешки права

Без да прави връзка между тези санкции и случая с предполагаемото отравяне на Алексей Навални, Захарова осъди "кампанията за дезинформация около руския гражданин Навални, организирана от западните държави, техните лидери и официални представители", съобщи АФП.  "Смятаме тази риторика просто за недопустима. Няма никакви доказателства срещу Русия", каза Захарова.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел наскоро спомена, че е възможно въвеждането на "закон Навални", като средство за евентуални санкции. Германия също обяви, че обмисля наказателни мерки. Държавите от ЕС също призоваха Русия да хвърли светлина върху това, което смятат за опит за убийство. Москва отказва да го направи, като твърди, че няма данни за извършено престъпление.

Коментари

 1. 2020.09.24 | 12:27
  Някой им умрял за гнусната путокочина!
  1. 2020.09.25 | 02:37
   Някоѝ е умрял за твоят коментар,долно изчадие
 2. 2020.09.23 | 20:12
  Каква радост ,аз доброволно не искам да стъпвам в Русия...така че това мен не ме касае.
 3. 2020.09.23 | 19:44
  Дали на тези граждани от ЕС им пука обаче е друг въпрос хаххаха
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет