Расте броят на заразените с COVID-19 в Русия

  • 22 септември 2020 18:53

  • 654
  • 4
Расте броят на заразените с COVID-19 в Русия
© Pixabay

Продължава да се увеличава броят на заразените с коронавирус в Русия, 80% от легловия фонд в болниците в страната е запълнен, а Министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу инфекцията. 

За четвърти пореден ден броят на заразените с коронавирус надхвърля 6000 души. Расте се и коефициентът на разпространение на заболяването – от 0.8 преди месец до над единица в момента.

Кандидатът на медицинските науки Кирил Маслиев увери, че легловият фонд бързо може да бъде увеличен, ако се наложи: "В случай на необходимост, ще бъде възстановен обемът на медицински услуги в болниците и клиниките, които бяха препрофилирани през май за целите на лечението на коронавирусната инфекция и след това бяха върната към обичайната си клинична дейност. Необходимият резерв наистина е налице". 

Почти 6200 нови случая на COVID-19 за денонощие в Русия

Същевременно министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу COVI-19, която се разработва във Федералния научен център „Чумаков“ на Руската академия на науките. Ваксината ще бъде поставена на 3000 души в Санкт Петербург, Киров и Новосибирск. В по-напреднал стадий на клиничните изследвания са ваксините на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" и на Новосибирския научен център по вирусология и биотехнология "Вектор".

Вирусологът Виталий Зверев е на мнение, че е прекалено рано да се съди за ефективността и безопасността и на трите ваксини: "Изследванията не са завършени и все още не са изучени всички възможни нежелателни ефекти". 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
654 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
поправка

2020.09.23 | 03:40

4
ваксината е безплатна защото най вероятно е вода и разтвор от соли ако не помогне няма и да навреди като се разчита на психологическия ефект а който критикува или казва истината знаем кво го чака или безплатен новичок или безплатно легло и вкусна храна под надзор в русия все още всичко е безплатно но ЕВРОПА е пълна с руснаци дето искат да си плащат явно им е писнало
Българин

2020.09.23 | 00:00

3
Джуджето Путя обяви пред ООН, че имат ваксина но вероятно сега организират масовото производство. Дано не е качествена като техниката, произвеждана в Русия, че много руснаци ще гушнат букета. Джуджето е по-лъжлив и от патока ДОНАЛД!!!
гост

2020.09.22 | 21:02

1
Е нали имат ваксина и лекарство,какво става?
КовидманЯк.

2020.09.22 | 21:59

2
За ноември е планувано започването на масовата ваксинация против коронавируса.Дотогава ще нагнетяват остановката още, че да плашат още хората и и да тръгнат сами масово да си поставят "ваксината".

Добави коментар

Водещи новини