Лукашенко каза, че е поискал от Путин нови оръжия за Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е поискал от руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През да съдейства за доставяне на Беларус на няколко нови типа оръжия, предаде ТАСС, като се позова на беларуската информационна агенция БелТА.

"Помолих руския президент за доставка на няколко нови вида въоръжение", каза Лукашенко в разговор с руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Минск.

Москва изпраща 300 военни в Беларус

Президентът не уточни, какви оръжия е поискал от Путин, посочва Ройтерс, припомняйки, че беларуският лидер е изправен пред масови протести в страната си след спорните президентски избори там през август.

"Можем да задържим ситуацията под контрол не само в Беларус, но и по границите ни", добави Лукашенко, цитиран от БелТА и БТА.

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза в отговор на журналистически въпрос, че на преговорите с Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През беларуският лидер Лукашенко не е повдигал темата за доставкина оръжие.

Продължават протестите в Беларус, над 400 души са арестувани

На срещата с Шойгу беларуският президент предложи двете страни да продължат да организират военни учения "Славянско братство", каквито в момента се провеждат край Брест, и да се помисли и за други съвместни маневри.

Лукашенко, който е на власт в Беларус от 1994 г., заяви също, че нови президентски избори ще бъдат произведени, след като бъде приета нова конституция.

Изявлението на беларуския президент идва два дни, след срещата му с Путин в черноморския курорт Сочи, на която двамата лидери се споразумяха Русия да отпусне заем от 1,5 млрд. долара на Беларус.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет