Поддръжници на Навални постигат успехи в Сибир на местните избори в Русия

  • 14 септември 2020 07:56

  • 505
  • 3
Поддръжници на Навални постигат успехи в Сибир на местните избори в Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Управляващата партия "Единна Русия" изглежда напът да спечели множество победи на местните избори, но и да понесе някои неуспехи, след като поддръжници на критика на Кремъл Алексей Навални постигат необичайни победи в градски съвети в Сибир, предаде Ройтерс.

Местните избори в Русия бяха внимателно наблюдавани за признаци на протестен вот срещу управляващата партия, която подкрепя президента Владимир Путин в момент, когато има недоволства заради продължаващото от години намаляване на заплатите и справянето на властите с пандемията от коронавирус, предава БТА.

Над 1000 жалби на местните избори за регионални лидери и депутати в Русия

Изборите също така се състояха след подозираното отравяне на Навални, който насърчаваше стратегия за тактическо гласуване и издигна десетки кандидати за градски съвети в Сибир.

Официални предварителни резултати показват, че подкрепяни от Путин прокремълски политици са напът да постигнат категорични победи на изборите за губернатори на Коми, Татарстан, Камчатка и над 12 други региона.

Поддръжници на Навални обаче отбелязаха необичайни победи в гласуванията за градски съвети в Новосибирск и Томск, където "Единна Русия" изглежда губи мнозинството си в общинската управа.

Председателят на "Единна Русия" Дмитрий Медведев заяви, че партията се е представила успешно на изборите, посочва ТАСС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
505 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
да-а-а

2020.09.14 | 08:23

1
Много е малко информацията за Навални.Западните медии чудесно се справят с промиване на мозъци. Който има начин да се запознава с новините и от други източници, много лесно установява това.Обективна истина-дрън дрън!Та нищо чудно тоя Навални да е руската Мая Манолова, ренегати винаги е имало и ще има...

2020.09.14 | 10:06

3
На мен ми прилича повече на тиквата.
Ахмед

2020.09.14 | 08:28

2
И какво сега. Ще гледаме познат сценарии. Да отделим Сибир от Русия.

Добави коментар

Водещи новини