Кремъл отрече информацията, че създава комисия за разследване на случая "Навални"

  • 10 септември 2020 13:50

  • 280
  • 0
Кремъл отрече информацията, че създава комисия за разследване на случая "Навални"
© Getty Images/Guliver

Кремъл допусна днес, че може да е станало недоразумение, след като италианският премиер Джузепе Конте заяви, че руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е обещал да бъде създадена комисия за разследване на предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, каза пред журналисти, че Русия все още не вижда основания за възбуждане на наказателно преследване във връзка със заболяването на Навални, който е лекуван в Берлин, след като Германия обяви, че случилото се е било опит за убийство. Русия не разполага с убедителни доказателства опозиционерът да е бил отровен и не е получила никакви медицински данни от Германия, допълни Песков.

Русия ще разследва случая с опозиционера Навални

Вчера държавният секретар на САЩ Майк Помпейо каза, че има "много голяма вероятност" предполагаемото отравяне на Навални да е било поръчано от високопоставени представители на руските власти.

Песков нарече това изявление "недопустимо" и априори погрешно, изопачаващо действителността. Русия не разполага с никакви официални данни за здравето на блогъра Навални, включително и за това, че е дошъл в съзнание. "Не разполагаме с никаква достоверна информация за здравето на пациента", каза Песков.

Той изтъкна, че Русия до момента не е получила от Германия отговор на искането на "нашия главен прокурор", който в края на миналия месец поиска информация за здравословното състояние на Навални, който тогава беше в кома в берлинска болница.

Помпейо: Има вероятност представители на руските власти да стоят зад отравянето на Навални

Вчера руското министерство на външните работи протестира официално пред германския посланик срещу "необоснованите и ултимативни обвинения", предупреждавайки, че отказът за предаване на медицинската документация ще бъде "груба и враждебна провокация", припомня Франс прес.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини