Прокуратурата в Беларус подгони един от лидерите на протестните движения

  • 20 август 2020 21:45

  • 931
  • 3
Прокуратурата в Беларус подгони един от лидерите на протестните движения
© Getty Images

Русия предупреди Европейския съюз, че всяка форма на натиск срещу Лукашенко е намеса във вътрешните работи на Беларус. В същото време Москва и Брюксел са постигнали съгласие, че нормализирането на ситуацията в Беларус е от взаимен интерес.

Беларуската прокуратура подгони Координационния съвет на опозицията, който обяви, че иска да поеме управлението на страната от президента Лукашенко, съобщава БТВ.

Недоволните в Беларус не се уплашиха от заканите на Лукашенко

Един от лидерите на протестните движения, който в момента се намира в Полша, е обявен за международно издирване.

Александър Конюк - главен прокурор на Беларус, обяви, че създаването и действието на такъв съвет е насочено към превземане на властта и застрашаване на националната сигурност.

„С оглед на това, прокуратурата образува наказателна дело по член 361 от наказателния кодекс“, заяви той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
931 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гражданин

2020.08.21 | 12:08

3
До долния коментар - какво общо има протеста в Беларус с този в България? Нищо общо, там изборите са напълно манипулирани, абсолюсна диктатоура от десетилетия, което въобще не се отрича от нормални държави, протестират стотици хиляди граждани, а не 100 броя. Осмисли огромните разлики.

2020.08.20 | 23:32

1
Двойния стандарт на евроГейския съюз е в сила. Ако диктатора на една държава е противник на Русия, няма проблеми. Но ако е проруски настроен тогава елате да видите. Два месеца ще станат откакто в България протестират срещу реалната диктатура на Борисов, а от евроГейския съюз се правят на умрели лисици. Гледат си собствените интереси, за сметка на българския народ.
Професионалист

2020.08.20 | 23:54

2
Е вие слушайте какво ще ви каже Путин. Първо да излезем от НАТО, после от ЕС и да се завърнем в оня дрънголник дето ми мина живота 50 години. Ако на Вас не ви е жал поне мислете за децата си, защото ако сега са дошли от Запад да протестира, то утре ще имат път само на Изток и то не много далеч!

Добави коментар

Водещи новини