Беларус е готова да продължи диалога с ЕС въпреки всички трудности

Беларус е готова да продължи диалога с Европейския съюз въпреки възникващите в отношенията трудности, заяви днес говорителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, цитиран от БТА.

"Във външната политика на Беларус Евросъюзът еднозначно представлява едно от приоритетните направления. Затова при всякакви условия, при всяка обстановка ние сме настроени към запазване на комуникациите и продължаване на диалога, дори да той да е сложен", посочи говорителят.

Путин и Лукашенко обсъдиха ситуацията в Беларус

Той подчерта, че "санкциите са край на политиката".

"Затова ключовият въпрос сега е има ли ЕС политика спрямо Беларус. Ние имаме", добави Глаз.

Вчера върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ЕС съобщи след извънредната видеоконференция на европейските външни министри, че съюзът започва подготовка за налагане на допълнителни санкции срещу Беларус. Той добави, че ЕС не приема резултатите от президентските избори в страната. По неговите думи новите санкции ще бъдат насочени срещу отговорните за насилието срещу гражданите и за подправянето на изборните резултати.

Коментари

  1. 2020.08.15 | 17:46
    Европейсния съюз са длъжни да проверят и в Австралия какво е положението, има ли няма ли кълве ли, тези eбати психопатите
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет