Опашките пред изборните секции в Беларус са провокация, заяви председателката на ЦИК

  • 09 август 2020 20:28

  • 660
  • 4
Опашките пред изборните секции в Беларус са провокация, заяви председателката на ЦИК
© Gettyimages

Опозицията в Беларус организира провокация, образувайки опашки пред изборните секции, където избирателите гласуват днес за държавен глава. Това заяви председателката на ЦИК Лидия Ермошина, предаде ТАСС.

"Всичко щеше да е нормално, ако не бяха преднамерените провокации, на които е обучен т. нар. протестен електорат чрез каналите на Телеграм", цитира неин коментар държавната агенция БелТА.

Някои избиратели стоят дълго време в кабинките, повреждат бюлетините, после се бавят, докато вземат други и точно това е причината да се трупат опашки, заяви тя. По думите й това се прави от провокатори, участници в протестните митинги.
"Това е пълна безотговорност, заради която избирателите фактически няма да могат да гласуват", каза председателят на ЦИК. Според Ермошина обаче комисията няма да удължи времето за гласуване заради опашките пред секциите.
По-рано опозицията призова беларусите да дойдат пред урните вечерта, за да може към края на изборния ден около секциите да се съберат много хора, пояснява ТАСС.
Беларус гласува при засилени мерки за сигурност и проблеми с интернет
Междувременно силите на реда разполагат в дворовете в Минск специална техника за борба с евентуални масови безредици, например водни оръдия и специални коли за превоз на задържани, се казва в репортаж на руската агенция.
Кореспонденти на Франс прес съобщават за засилено присъствие на техника и войски на министерството на вътрешните работи и на полицаи около сградата на правителството, където се намира и ЦИК.

Последвайте канала на

Novini.bg
660 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.08.09 | 21:38

4
mafi masari
Аз български реалист

2020.08.09 | 21:33

3
Точно така той Беларуския президент таЗи година имаше остри изказвания против Путин така че с сигурност те имат интерес даго махат както и при нас. Но ще удържим и тази атака Бойко бъди мъж и не ни предавай ако сега ни оставиш ни забрави иначе сме с теб до край исчести този комунистически боклук не се издържа вече
ъъ

2020.08.09 | 20:53

1
ГЕРБ били мафия Какво ще кажете за тоя Лукашенко
345

2020.08.09 | 20:59

2
И на Лукашенко, като при нас, руснаците се опитват да му спретнат преврат.

Добави коментар

Водещи новини