Беларус гласува при засилени мерки за сигурност и проблеми с интернет

  • 09 август 2020 17:05

  • 603
  • 1
Беларус гласува при засилени мерки за сигурност и проблеми с интернет
© Pixabay

Мерките за сигурност в Минск, където днес се гласува за президент, са засилени, а изборите, протичат в напрегната обстановка, отбелязва Франс прес. Съобщава се и за трудности в достъпа до интернет, по-специално до социалните мрежи, месинджърите и новинарските сайтове, близки до опозицията.

ООН следи за спазването на правата на човека по време на изборите в Беларус

На редица входове към столицата са поставени полицейски КПП-та и движението се извършва само в едно платно, съобщиха очевидци. Там са разположени и въоръжени войници с бронетранспортьори.
Около редица административни сгради в центъра на Минск са поставени заграждения, а паркирането е забранено. Засилени са и полицейските патрули в района.

Местни жители и журналисти от АФП срещат трудности с интернет, по-специално с влизането в новинарски сайтове, близки до опозицията като Tut.by и Radio Liberty. Недостъпен е сайтът на неправителствената организация "Честние люди", която следи изборите, също и сайтът на местната ЦИК.

Други потребители информират за значително забавяне на връзката с ЮТюб и Телеграм, а също и за липса на връзка с някои частни виртуални мрежи (Ви Пи Ен).

Редица социални мрежи и Телеграм не работят в Беларус, има проблеми и с връзката с Ви Пи Ен, предаде и кореспондент на ТАСС. Междувременно беларуският център за реагиране при компютърни инциденти съобщи за регистрирана снощи вълна от DDoS-атаки срещу държавни интернет ресурси, посочва агенцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да

2020.08.09 | 19:09

1
да не гласуват през интернет? за какво им е освен за зулуми в изборния ден.

Добави коментар

Водещи новини