Мъж взе заложници в автобус в Украйна

  • 21 юли 2020 13:02

  • 512
  • 0
Мъж взе заложници в автобус в Украйна
© Pixabay

Въоръженият мъж, който установи днес контрол над автобус в украинския град Луцк и взе пътниците за заложници, сам се обади в полицията и се представи, предадоха БТА и ТАСС, като се позовават на украинския заместник-министър на вътрешните работи Антон Герашченко.

"В Луцк е завзет автобус със заложници. В него има около 20 души. Престъпникът заяви, че е въоръжен и че е сложил експлозиви в автобуса. Взелият заложници мъж се обадил в полицията в 09:25 ч. и се представил под името Максим Плохой", написа Герашченко във Фейсбук.

Мъж взе заложници в банка в Москва, заплаши да взриви сградата

Той заяви също, че по-рано в интернет е била публикувана книгата "Философия на престъпника" с автор Максим Плохой, в която авторът описва своите преживявания в затвора и житейските си възгледи.

Терористът е публикувал своите искания в Туитър, съобщиха украински медии. Той иска ръководителите на съдилищата, министерствата, прокуратурата, парламента и Църквата да запишат и да публикуват в Ютюб видеоклип, в който да заявят, че са терористи.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следи ситуацията.

"Чули са се изстрели, на автобуса са нанесени повреди", написа Зеленски във Фейсбук, като добави, че се предприемат мерки за решаване на ситуацията без жертви.

Novini.bg
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини