Боец на ИД е искал да подпали руски град

  • 17 юли 2020 15:24

  • 766
  • 0
© Getty (архив)

Боец на Ислямска държава (ИД) е бил арестуван в източния руски град Хабаровск, предаде ТАСС.

Според информацията, разпространена от пресслужбата на Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва, задържаният е бил гражданин на централноазиатска държава, роден през 1988 г.

Заподозреният е подготвял атентат. Той е възнамерявал да хвърли бутилки с коктейли Молотов по участници в масови събирания.

"При проведените оперативни действия са били открити няколко бутилки със запалителна течност, знаме на ИД, хладно оръжие и екстремистка литература. В мобилния телефон на мъжа е имало видеозапис как той полага клетва за вярност към ИД", се е посочвало още в съобщението на ФСС.

ФСС е предотвратила атентат на ИД

След извършаването на планираните терористични актове арестуваният мъж е смятал да замине за Близкия изток и да се присъедини към екстремистите.

На боеца на ИД е била наложена мярка задържане под стража. Той е бил заплашен с присъда лишаване от свобода между 10 и 15 години.

В Хабаровск от няколко дни са започнали протестни акции, предизвикани от ареста на регионалния управник Сергей Фургал. Той е бил задържан във връзка с убийства, извършени преди десетина години.

Арестуваха руски управник за убийства

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
766 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини