В Москва отварят отново училища и университети следващата седмица

09 юли 2020 15:53

В Москва отварят отново училища и университети следващата седмица
© Pixabay
389 0

Властите в Москва съобщиха днес, че ще отворят отново училищата и университетите следващата седмица в рамките на последното облекчаване на ограниченията заради коронавируса, след като броят на нови случаи на заразата в руската столица спадна до 568, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

Москва, която регистрира общо повече от 227 000 случая, вдигна миналия месец карантината, която бе в сила от март, и започна да отваря търговските обекти и да премахва останалите рестрикции.

Кметът на руската столица Сергей Собянин заяви днес, че епидемията в града затихва и е време за допълнително облекчаване на ограниченията.

Училищата, университетите, летните лагери и културните центрове могат отново да отворят от другата седмица, каза той, предаде БТА.

Също оттогава близо 13-те милиона жители на града няма да бъдат задължени да носят предпазна маска навън. Маските обаче ще останат задължителни в магазините, медицинските заведения и в градския транспорт.

От другия месец жителите на Москва ще могат също да ходят на театър, кино, концерти и спортни обекти, но без да запълват повече от половината капацитет за публика.

Собянин заяви, че вдигането на карантината в столицата е успех, дължащ се на спада в дневния ръст на новите случаи на заразяване.

"Разбира се, всяка фаза на вдигане на ограниченията съдържа елементи на непредсказуемост и риск", написа кметът на сайта си и добави: "Животът обаче е показал, че ситуацията ще остане управляема и рискът е оправдан."

Русия регистрира днес 6509 нови случая на коронавирус, с което общият им брой достигна 707 301. Страната е четвърта в света по този показател.

176 човека с коронавирусна инфекция са починали в Русия през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в страната е достигнал 10 843.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
389 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини