Рекорд по заразени с COVID-19 в Украйна за денонощие

  • 26 юни 2020 13:28

  • 1158
  • 0
Рекорд по заразени с COVID-19 в Украйна за денонощие
© getty images

Украйна регистрира днес рекорден брой новозаразени с коронавируса - 1109. Разпространението на инфекцията в страната се ускорява след вдигането на ограниченията. Според властите това е  "тежка вълна"  и те подготвят допълнителни болници, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Общият брой на заразените с COVID-19 надхвърля почти двойно цифрите от края на май - болните в Украйна вече са над 41 100, съобщи здравното министерство. Жертвите на коронавируса в страната с около 40-милионно население досега са общо 1086.

Киев: Ситуацията с COVID-19 е опасна

Реалният брой на инфектираните обаче може би е много по-висок, смятат експерти, като се мотивират по-специално със сравнително малкия брой на извършените до момента тестове и дългото изчакване на резултата - в Киев например около 10 дни след вземане на пробата.

Делът на болничните легла в Украйна, заети от пациенти с COVID-19, "съществено е нараснал" и с оглед тази "тежка вълна" властите оборудват допълнителни болници, каза вчера премиерът Денис Шмигал. "Хората са престанали да спазват забраните и местните власти не смеят да въвеждат по-строги", констатира той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини