Женски манастир в Киев под карантина след масово заразяване с коронавируса

  • 01 юни 2020 14:41

  • 551
  • 0
Женски манастир в Киев под карантина след масово заразяване с коронавируса
© Unsplash

Женски манастир в центъра на Киев бе поставен под карантина и затворен за дезинфекция, след като там бе открито огнище на заразяване с новия коронавирус, съобщи днес кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от ТАСС.

26 монахини от Свято-Вознесенския Флоровски манастир на Украинската православна църква са дали положителна проба за коронавируса.

През последното денонощие в Киев са били установени общо 58 заразени. Двама души са починали.

От началото на пандемията в украинската столица са били потвърдени 3043 случая на коронавирус. 654 от тези хора вече са оздравели, съобщи още кметът на пред журналисти.
Миналата седмица бе вдигната карантината над три православни манастира в града, включително Киевско-Печерската лавра.

Украинският министър на здравеопазването Максим Степанов съобщи днес за 340 нови заразени в страната през последното денонощие. Това е спад от близо 27,4 процента на ръста на случаите спрямо събота, когато са били установени 468. Общият брой на потвърдените заразени с коронавируса в Украйна е достигнал 24 012.

През изминалите 24 часа в страната са починали 10 болни от Ковид-19 при 12 през предходното денонощие. Общият брой на починалите в Украйна от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече е 718. 152 са оздравели, докато предишният ден те са били 227. Общият брой на възстановилите се в Украйна е 9690.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини