Нов етап на разхлабване на ограниченията срещу коронавируса в Москва започва от 1 юни

  • 28 май 2020 08:09

  • 919
  • 0
Нов етап на разхлабване на ограниченията срещу коронавируса в Москва започва от 1 юни
© Pixabay

Властите в Москва започват от 1 юни нов етап от отмяната на ограниченията, въведени за спиране на разпространението на коронавирусната инфекция, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"От 1 юни ще започнем втори етап от смекчаването на ограниченията, в рамките на който ще възстановят работа много търговски предприятия и сферата на услугите, а жителите на града, макар и с ограничения, ще могат да излизат на разходки", съобщи вчера кметът Сергей Собянин.

Той припомни, че преди две седмици властите пристъпиха към първия етап на облекчаване на ограниченията, което позволи на над 300 големи промишлени предприятия да подновят работа, както и да се поднови строителството на жилища, детски градини, училища и други съоръжения.

Путин: Най-лошият възможен сценарий в Москва беше избегнат

Гражданите, включително хората над 65 години и страдащите от хронични заболявания, ще могат да излязат от дома си на разходка и да спортуват на открито. Отварят се и парковете.

Автосалоните, магазините за нехранителни стоки, обектите за химическо чистене и други услуги, при които няма продължителен контакт между служител и клиент, ще могат да подновят работа. Освен засилена дезинфекция в търговските обекти, купувачите и персоналът трябва да са с маски и ръкавици, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини