Грузия обяви, че ще отмени извънредното положение на 22 май

  • 15 май 2020 19:48

  • 555
  • 0
Грузия обяви, че ще отмени извънредното положение на 22 май
© Pixabay

Извънредното положение в Грузия, въведено заради новия коронавирус, ще бъде отменено на 22 май, обяви днес грузинският премиер Гиорги Гахария.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31537

На заседание на правителството той каза, че останалите ограничения ще бъдат премахвани постепенно, но не уточни дали забраната за пътувания остава в сила, предаде БТА.

11 нови случая на COVID-19 в Косово, рекорден брой оздравели в Грузия

Говорителката на кабинета Соро Мдинарадзе съобщи, че след 22 май ще бъде отменен и нощният полицейски час. В южнокавказката страна с население от 3,7 млн. души до днес са били регистрирани 671 случая с коронавирус, от които 12 са приключили със смърт.

Извънредното положение в Грузия бе въведено на 21 март, а на 21 април срокът му бе удължен. Режимът предвиждаше полицейски час от 21 ч. до 6 ч. на следващия ден, затваряне на ресторанти, кафенета и повечето магазини, както и спиране на обществения транспорт и забрана за събиране на повече от трима души на открито. Отворени останаха аптеките, магазините за хранителни стоки и бензиностанциите. Впоследствие бе снета блокадата върху четири големи града, вкл. столицата Тбилиси, и бяха отворени магазините на дребно и супермаркетите, без тези за продажба на дрехи и обувки.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини