Русия изгражда временни болници в борбата с COVID-19

  • 04 май 2020 17:24

  • 57862
  • 1
Русия изгражда временни болници в борбата с COVID-19
© Getty Images/Guliver

В Москва усилено се създава допълнителна леглова база, докато властите в града се борят да поставят под контрол заболеваемостта от COVID-19, предаде ДПА, като се позова на заместник-кмета Пьотър Бирюков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите му на територията на изложбения комплекс Ве Де Ен Ха се изгражда болница с 4000 легла за интензивно лечение. По проекта работят денонощно около 2000 работници и строежът ще бъде завършен за около 20 дни, каза той. Понастоящем в столицата има създадени 44 импровизирани клиники с капацитет 10 хиляди легла.

Днес в Русия бяха обявени 10 581 нови случая с коронавируса за последните 24 часа. Увеличението за денонощие е малко по-малко от вчерашното. Общо в страната заразените са 145 200, от които 1356 са починали и 18 800 са се възстановили.

Над половината нови болни в Русия са без симптоми

Подобен ръст на показателите означава, че в страната е налице най-бързото разпространяване на болестта, чийто първи случай бе установен в Китай, но се разпространи след това в почти всеки край на света.

Русия въведе карантина, но не наложи физическо дистанциране между хората. Учащите бяха пратени у дома, а учебните срокове - съкратени и заменени от доброволно дистанционно обучение.

Според главния санитарен лекар на федерацията Анна Попова ограниченията ще останат в сила до изнамирането на ваксина. "Учим се да живеем с вируса по нов начин", каза тя по телевизията.

Здравният министър Михаил Мурашко изрази загриженост, че по време на кризата потреблението на алкохол в Русия се е увеличило с 2-3 процента. Той напомни, че алкохолът "със сигурност не помага" за лечението на вирусни инфекции и в частност от новия коронавирус, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
57862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПлашиПутарници

2020.05.04 | 17:42

1
А лъжите , че имате поне 5 лекарства против страшния вирус къде отидоха ? Заметохте ги под килима , при другите болшевишки лъжи и тъпотии .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини