Михаил Саакашвили няма да е украински вицепремиер

  • 28 април 2020 15:18

  • 1168
  • 0
Михаил Саакашвили няма да е украински вицепремиер
© Getty (архив)

Правителството на Украйна оттегли от Върховната рада предложението си за назначаване на бившия президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили за вицепремиер по реформите. Това съобщи днес онлайн изданието "Цензор".

"Шумната история с назначаването на Саакашвили приключи с тихо потулване - назначаването е блокирано и не се знае дали изобщо ще се състои. В групата на партията  "Слуга на народа" след дълги преговори бяха събрани към 140-170 гласове за назначаването на Саакашвили от 248 депутати", написа във Фейсбук главният редактор на "Цензор" Юрий Бутусов.

Бившият грузински президент Саакашвили става вицепремиер на Украйна

По думите на журналиста с оглед недостига на подкрепа в групата на президентската партия държавният глава на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е решил да не се обявява публично в подкрепа на Саакашвили. Според журналиста президентската канцелария в момента обмисля какво да се предложи на Саакашвили вместо реформите в правителството.

Назначаването на бившия грузински президент Михаил Саакашвили - човек, осъден за тежки престъпления, а също така обявен за издирване, за вицепремиер на Украйна - стратегически партньор на Тбилиси, е напълно неприемливо, заяви на 24 април грузинският премиер Гиорги Гахария.

Последвайте канала на

1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини