Сложиха под карантина най-големия православен комплекс в Украйна

  • 13 април 2020 13:34

  • 1074
  • 0
Сложиха под карантина най-големия православен комплекс в Украйна
© Getty (архив)

Киевско-Печерската лавра е била сложена под карантина, е казал кметът на украинската столица Виталий Кличко, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

"През изминалото денонощие на територията на най-големия православен комплекс в страната ни са били установени 63 случая на COVID-19. Общо хората, носителите на заразата там вече са станали 90. Ето защо след препоръка на създадената към кметството на Киев комисия за извънредни ситуации Киевско-Печерската лавра  е поставена под карантина", е казал още градоначалникът на столицата на източноевропейската страна. Той е допълнил, че към манастирският комплекс са били изпратени медицински екипи.

Православните талибани победиха!

За последните 24 часа в Украйна са били регистрирани 325 случая на зараза с коронавирус, а общият брой на инфектираните е достигнал 3102.

Киевско-Печерската лавра е била създадена през 1051 г. като мъжки пещерен манастир. По-късно в привилегирования манастир са  били изградени още общежития за монаси и църкви. На територията на най-големия православен комплекс в Украйна са били погребани, както духовни, така и светски лица.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини