Затягат извънредните мерки в Москва

  • 10 април 2020 22:32

  • 2141
  • 4
Затягат извънредните мерки в Москва
© Getty Images/Guliver

Редица допълнителни забрани и ограничения се въвеждат в Москва от 13 до 19 април, съобщи днес в своя блог кметът на руската столица Сергей Собянин. В това число, отбеляза кметът, в града се въвежда пропускателен режим, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Пропускателният режим на придвижване в града води неизбежно до допълнителни ограничения и неудобства. Но когато става дума за здравето и живота на огромен брой хора, избор нямаме. Особено когато виждаме, че, за съжаление, не се спазват установените ограничения", поясни кметът.

За същия период се преустановяват всички строително-ремонтни дейности, с изключение на изграждането на медицински обекти, метро и други дейности, свързани с транспорта.

Към днешна дата в страната има регистрирани 11 917 случая на заразени, а 795 са оздравели. Повечето от болните от COVID-19 са в Москва.

Путин с нови укази в борбата срещу COVID-19

"Временно се преустановява работата на практически всички предприятия и организации, с изключение на органите на държавната власт, медицинските организации, предприятията за хранителна и медицинска промишленост, производителите на лични предпазни средства, ключовите предприятия за отбрана, космическите предприятия, ядрената промишленост и критичната инфраструктура", написа Собянин.

"През следващите дни и седмици ще се изправим пред тежки предизвикателства. Ще трябва да демонстрираме търпение, кураж и отговорност", каза той в телевизионно изявление, предаде Франс прес.

Той каза, че ситуацията се е влошила от понеделник, въпреки досега взетите мерки, които по думите му задължават около 75 процента от населението да си стои по домовете.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2141 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Георги до23.

2020.04.11 | 10:13

4
След три години ще се чудиш защо са те карали да си стоиш вкъщи заради нещото.Не виждаш ли аналогията с 11.09.01.Ще се предприемат мерки срещу личната те свобода.И между другото вярвай на бившата лична охрана на другаря Тодор Живков.Знаем как подбираха кадрите комунистите .Проучваха ги до 9 то коляно.
В центр новини на Россия 1

2020.04.11 | 00:40

3
Тази вечер заявиха, че болниците в Москва, работят на предела по отношение на приети с Корона. При положение, че имат само 11 000 болни,става ясно, колко са велики и колко са помогнали на другите страни. Колко бързо лъсват лъжите и пропагандата на Рашкенефа.

2020.04.10 | 23:26

2
Веднага румбата да праща помощ на "братушките"..
23

2020.04.10 | 23:16

1
Брей? Един час и все още няма нито един умник, за да каже, че го лъжат за вируса. Най-вероятно, щом е от Масква, значи е вярно според тролчетата, плюещи мерките в България. Което дава отговор на въпроса чии са тролчетата, каращи българите да нарушават мерките.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини