Пожарът край Чернобил се разшири

Площта на пожара в Чернобилската забранена зона се е увеличила с 20 до 35 хектара, но радиационният фон в столицата Киев и в Киевска област не превишава нормата, каза днес украинската Държавна служба по извънредните ситуации.

Към 7 ч. тази сутрин (и българско време) в забранената зона продължават мерките за потушаване на две огнища. По данни на представителя на службата за Киевска област Виктория Рубан причината за пожара послучая е бил арестуван 27-годишен мъж, запалил огън в района.

Украйна съобщи за повишено ниво на радиация

Вчера изпълняващият длъжността ръководител на Държавната екоинспекция Егор Фирсов съобщи, че радиацията при огнището на горския пожар в Чернобилската забранена зона надхвърля нормата 16,5 пъти.

"В потушаването участват два хеликоптера Ми-8 и самолет Ан-32П. Върху огнищата се излени вече 72 тона вода. Изпратени са допълнителни противопожарни екипи", съобщиха от властите.

 

Коментари

 1. 2020.04.07 | 18:47
  Горките хора в тая безумна държава. Напълно са обезумели от тъпота. Трябва Булгаристан да се присъедини към тия страни нас изток . Никога ГУМ гнусните Европа и Америка Слава на СССР
  1. 2020.04.07 | 21:37
   Марш в Северна Корея, ще си много на изток и щастлив.
 2. 2020.04.07 | 18:18
  сега и радиация
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет