Десетки украинци под карантина избягаха от киевски хотел

  • 01 април 2020 14:52

  • 447
  • 0
Десетки украинци под карантина избягаха от киевски хотел
© Novini.bg

Над шестдесет украински граждани, завърнали се преди два дни от почивка на остров Бали и поставени под карантина в киевския хотел "Козацкий", са избягали въпреки полицейската охрана. Това е съобщил днес говорителят на украинското МВР Артьом Шевченко за агенция "Украински новини", цитирана от ТАСС. Говорителят не уточни дали бегълците са заловени и не даде подробности.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Вътрешният министър Арсен Аваков заяви днес, че ведомството му няма да разрешава чартърни полети за връщане на украинци в родината, ако пристигналите не преминават през задължителната карантина. Тъй съобщи, че на нарушителите на карантината са връчени протоколи за административно нарушение и ще им бъдат наложени глоби до 17 хиляди гривни (ок. 607 долара).

25-годишна жена наруши карантината си ден преди да сърши

По данни от тази сутрин в Украйна са регистрирани 669 заразени с коронавируса, а 17 души са починали. От 17 март до 24 април в страната е в сила национална карантина, а от 26 март има извънредно положение. На 28 март Украйна затвори границите си. Външното министерство в Киев съобщи, че понастоящем около 11 хиляди украинци са в чужбина и очакват да бъдат евакуирани в родината си.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини