Киев затвори границите за украинци, които не са успели да се върнат в страната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да затвори границите за всичка украинци, които не успеят до 27 март да се върнат в родината си, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12483

"След края на утрешния ден ще бъде затворена държавната граница и прекратен всякакъв пътнически транспорт", заяви украинският президент в телевизионно обръщение. Зеленски напомни, че преди две седмици е призовал гражданите спешно да се завърнат в Украйна. По думите му мнозинството е направило това самостоятелно, а други повече от 80 000 украинци, бяха върнати у дома със самолети, влакове и автобуси. "Днес вече нямаме време да чакаме. Изправени сме пред труден избор между гражданите, които все още са в чужбина и сигурността на 40 милиона граждани в страната. Наш дълг е като държава да се грижим за всеки украинец", подчерта Зеленски.

11 нови случая на корона вирус в Украйна

По думите му за тези, които не успеят да се завърнат в близките два дни, ще се погрижат украинските посолства и сдружения в чужбина. "Никой няма да забрави нито един украинец, който остане в чужбина. Постепенно ще ви връщаме от чужбина, но като отчитаме епидемичната обстановка на мястото на пребиваването ви, а също така нивото на осигуряване с необходимите средства и готовността на здравната система за вашата задължителна карантина", увери Зеленски.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12483

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.26 | 20:41
    ЕВАЛА НА ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ! ИЗБИРА ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА А НЕ ТЕЗИ КОИТО СА Я ИЗОСТАВИЛИ!
    1. 2020.03.26 | 22:12
      Напротив, нарушават основно човешко право. На практика превръща гражданите в апатриди. За съжаление, човешката глупост е най-опасното нещо в този свят. Как може да се радваш, на изоставени на произвола хора?! Толкова ли е жалък живота ти?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет