Киев затвори границите за украинци, които не са успели да се върнат в страната

  • 26 март 2020 20:14

  • 872
  • 2
Киев затвори границите за украинци, които не са успели да се върнат в страната
© gettyimages (архив)

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да затвори границите за всичка украинци, които не успеят до 27 март да се върнат в родината си, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"След края на утрешния ден ще бъде затворена държавната граница и прекратен всякакъв пътнически транспорт", заяви украинският президент в телевизионно обръщение. Зеленски напомни, че преди две седмици е призовал гражданите спешно да се завърнат в Украйна. По думите му мнозинството е направило това самостоятелно, а други повече от 80 000 украинци, бяха върнати у дома със самолети, влакове и автобуси. "Днес вече нямаме време да чакаме. Изправени сме пред труден избор между гражданите, които все още са в чужбина и сигурността на 40 милиона граждани в страната. Наш дълг е като държава да се грижим за всеки украинец", подчерта Зеленски.

11 нови случая на корона вирус в Украйна

По думите му за тези, които не успеят да се завърнат в близките два дни, ще се погрижат украинските посолства и сдружения в чужбина. "Никой няма да забрави нито един украинец, който остане в чужбина. Постепенно ще ви връщаме от чужбина, но като отчитаме епидемичната обстановка на мястото на пребиваването ви, а също така нивото на осигуряване с необходимите средства и готовността на здравната система за вашата задължителна карантина", увери Зеленски.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
872 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2020.03.26 | 20:41

1
ЕВАЛА НА ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ! ИЗБИРА ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА А НЕ ТЕЗИ КОИТО СА Я ИЗОСТАВИЛИ!
Стършел

2020.03.26 | 22:12

2
Напротив, нарушават основно човешко право. На практика превръща гражданите в апатриди. За съжаление, човешката глупост е най-опасното нещо в този свят. Как може да се радваш, на изоставени на произвола хора?! Толкова ли е жалък живота ти?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини