Путин: Цялата идна седмица е почивна!

Всичките ни ресурси са впрегнати в борбата срещу коронавируса, каза руският президент Владимир Путин в извънредното си обръщение към съгражданите си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12407

"Обявявам цялата следваща седмица (28 март - 5 април) за почивна със запазване на заплатите. Аз обаче ви призовавам да използвате дългата ваканция, за да се предпазите от коронавируса и да не излизате от домовете си", каза още Владимир Путин.

Путин глава предложи на правителството в Москва да обяви данъчна ваканция за срок от половин година за всички плащания към държавната хазна. Той предложи да няма облекчения за ДДС и въвеждане на данък върху износ на капитали.

"Трябва и да променим датата на референдума за реформи в Конституцията на нашата страна (22 април). Аз много сериозно се отнасям към това допитване. В същото време аз смятам, че руснаците ще вземат активно участие в референдума. Обаче те ще изкажат своето мнение по-късно, когато ситуацията се нормализира", посочи още стопанинът на Кремъл. Сред предвидените промени в основния закон на Русия е и промяна, даваща право на Путин да се кандидатира за президент през 2024 г., когато изтича последният му мандат като държавен глава.

Путин нареди военни учения заради коронавируса

Държавният глава днес заради ситуацията с коронавируса в страната е отменил планирано посещение в Санкт Петербург.  По програма той е трябвало да обсъди в родния си град проблеми, свързани с културата. 

Расте броят на заразените в Русия

Руският здравен министър Татяна Голикова днес е обявила, че броят на заразените с болестта хора за ден е надхвърлил 650.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12407

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.25 | 17:04
  Цървули!!!Рускенефа под управлението на Плешивото Кремълско Запъртъче,окончателно се трансформира в Диктатура от Болшевишки тип!!!Но много скоро тази тоталитарна дупка ще последва СССР!!!Ура и Слава!!!
  1. 2020.03.25 | 19:20
   мале Усаински колко пъти си седнеш на лекуваното място толко пъти ще се сетиш за лечителите
  2. 2020.03.25 | 19:17
   Крумчо за теб съм се договорил руснаци няма да те лекуват 3 афро-американци с големи спринцовки ще дупчат
  3. 2020.03.25 | 19:06
   много са пениш ва недеи тъи ша фърлатисаш
 2. 2020.03.25 | 15:35
  S google translate li prevejdate we
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет