Русия ще бори коронавируса с изкуствен интелект и невронни мрежи

17 март 2020 18:45

Русия ще бори коронавируса с изкуствен интелект и невронни мрежи
© Pixabay
1974 3

Русия съобщи днес, че поставя различни технологии в служба на борбата с новия коронавирус - от телевизионна медицина до наблюдение на супермаркетите и социалните мрежи с цел противодействие на фалшивите новини, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23479

Изявленията за това бяха направени от високопоставени представители на властите при посещение на президента Владимир Путин в нов информационен център за коронавируса в Москва, който разполага с ред технологични ресурси като камери за видеонаблюдение и достъп до информационни мрежи.

Освен че ще информира гражданите, центърът предстои да се бори с дезинформацията и слуховете за коронавируса в интернет, използвайки изкуствен интелект и невронни мрежи, специално пригодени за семантичен анализ, посочи вицепремиерът Дмитрий Черниченко.

Русия тества върху животни ваксина срещу новия коронавирус

При все че епидемията не е добила голям мащаб от медицинска гледна точка, не може да се каже същото що се отнася до психологията, отбеляза той в изявление, излъчено по телевизията.

Премиерът Михаил Мишустин междувременно съобщи, че правителството е сключило споразумение с най-голямата банка в Русия, Сбербанк, за разпространение на безплатно приложение, чрез което гражданите ще могат да се консултират с лекар от разстояние. По думите му тази система няма аналог в света, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23479

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1974 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2020.03.18 | 15:38

3
В САЩ празни магазини , километрични опашки за оръжие !!! В Италия мрат като мухи ! В Русия невиждан информационен център с изкуствен интелект и невронни мрежи !!!
Ако си русофоб , си 100 % идиот !

2020.03.18 | 15:33

2
Русия е надеждата на света ! След пандемията Русия и Китай ще са на върха !
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.03.17 | 22:42

1
пхаха оо аган айн ;нк;лрнхо; капялая млкрма=ппппхах хах ахаххаха

Добави коментар

Водещи новини