Владимир Путин: Не се презапасявайте с храни

  • 17 март 2020 15:15

  • 2630
  • 1
Владимир Путин: Не се презапасявайте с храни
© Getty (архив)

Не се презапасявайте с храни, това е казал руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33048

Държавният глава днес е посетил център в Москва, създаден за мониторинг на разпространението на коронавируса. "Аз горещо апелирам към гражданите на нашата стана да не се презапасяват с хранителни стоки. Не харчете пари за неща, които след това ще изхвърлите на боклука", е казал той.

МВнР с нова информация за ограничения в придвижването в Европа и по света

Премиерът на страната Михаил Мишустин е докладвал на президента, че в търговската мрежа е нямало проблеми с доставките на продукти. Представители на бизнеса от своя страна са били категорични, че в магазините е имало резерви, които са могли да стигнат за осем седмици.

Гражданите на страната са започнали от няколко дни да опустошават магазините. На много места в Русия рафтовете са били опразнени.

Над 1000 нови заразени с коронавируса в Германия за последните 24 часа

Във вторник Путин също е призовал федералния антимонополен орган и главната прокуратура на страната да предприемат всички възможни мерки, за да не се допусне необосновано повишение на цените на стоките от първа необходимост.

Според официалната статистика към този момент в Русия с коронавирус са били диагностицирани над 100 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2630 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Велев

2020.03.17 | 15:44

1
Не се запасявайте, ние от правителството и силите имаме опит от Чернобил...достатъчно храна, вода и всичко необходимо, не се притеснявайте.

Добави коментар

Водещи новини