Украинският премиер Олексий Хончарук хвърли оставка

  • 04 март 2020 06:23

  • 1494
  • 0
Украинският премиер Олексий Хончарук хвърли оставка
© Фейсбук/ Oleksiy Honcharuk

Украинският премиер Олексий Хончарук е подал оставка. От правителството може да излязат също финансовият министър и външният министър. Ще бъде сменен и главният прокурор, съобщи Ройтерс, позовавайки се на депутати от управляващата партия на президента Володимир Зеленски.

За нов премиер Зеленски предложи вицепремиера Денис Шмигал, съобщи членът на парламента Галина Янченко.

Володимир Зеленски обсъди с шефа на МВФ състоянието на украинската икономика

Днес по искане на президента ще се състои извънредно заседание на Върховната рада, на което ще бъдат обсъдени правителствените промени, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Според депутата Александър Дубински за министър на финансите президентът е предложил Ихор Умански, а за министър на външните работи вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Дмитро Кулеба. Днес ще бъде предложено да се смени и министъра на отбраната Андрий Захороднюк и постът му да се поеме от Андрий Таран, предаде ТАСС.

Оставката на Хончарук е била гласувана вчера на заседание на парламентарната фракция на партията "Слуга на народа", съобщи ТАСС.

Украинският премиер хвърли оставка

Прочмените в правителството ще насочат вниманието към ангажимента на Киев да извърши реформи в момент, в който се опитва да финализира с Международния валутен фонд нова кредитна програма, която е решаваща за икономическата стабилност и доверието на инвеститорите, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1494 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини