Кметът на Москва поиска от китайците в града да спазват мерките срещу коронавируса

  • 27 февруари 2020 19:26

  • 1053
  • 0
Кметът на Москва поиска от китайците в града да спазват мерките срещу коронавируса
© Pixabay

Кметът на Москва Сергей Собянин е поискал от Китай да спазва мерките в града срещу разпространението на коронавируса, след като китайското посолство се оплака от прекомерни и дискриминационни действия срещу китайци в руската столица, предаде Ройтерс.

По-рано тази седмица посолството изрази възмущението си от "повсеместнния мониторинг" на китайци в градския транспорт в Москва. Оплакването бе изпратено до местните власти, след което изтече в руски медии.

Иранският вицепрезидент е заразен с коронавирус

Собянин защити днес предпазните мерки и прикани посолството на Китай да насърчи своите граждани в Москва да се подчиняват на мерките за карантина.

"Моля ви да приемете с разбиране тези необходими мерки, които целят да попречат на разпространяването на инфекцията с коронавируса", пише Собянин до посолството, цитиран от Интерфакс.


От пресслужбата на московското кметство обаче отрекоха, че Собянин е писал до посолството в отговор на молбата му да спрат проверките на китайци. Заместник-началникът на кметската пресслужба Борис Булай, цитиран от ТАСС, заяви: "Писмо с подписа на кмета на Москва не е било изпращано в посолството. Възможно е журналистите да са се възползвали по някакъв начин от работни материали от апарата, но официален документ в този момент няма".

Последвайте канала на

Novini.bg
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини