Мерят температурата на участници в срещи с Путин заради коронавируса

  • 06 февруари 2020 17:18

  • 695
  • 2
Мерят температурата на участници в срещи с Путин заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Кремъл обяви, че е започнал системно да измерва температурата на участници в събития, на които присъства президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заради епидемията с новия коронавирус, предаде Франс прес.

"Това е предпазна мярка", каза говорителят на президента Дмитрий Песков за агенция РИА Новости, след като днес беше измерена температурата на журналисти, отишли в Кремъл за официално събитие.

Той добави, че мярката касае всички участници в събития, на които присъства и 67-годишният президент.

Жена със съмнение за коронавирус избяга от болница

"В Кремъл е въведена нова контролна процедура: човек с термична камера в ръце ви измерва температурата", съобщи по-рано във Фейсбук журналистът Антон Желнов от независимата телевизия "Дожд".

Според РИА Новости е била измерена температурата на всички отразяващи събитията в Кремъл журналисти преди началото на днешното заседание на Държавния съвет. Цитирани от руската агенция официални лица потвърдиха, че мярката е въведена, за да се избегне разпространение на новия коронавирус.

До момента в Русия има два потвърдени случая на заразяване с коронавируса. От избухването на епидемията страната е предприела редица мерки, включително затваряне на дългата й 4250 км граница с Китай.

Тази нова предпазна мярка на Кремъл не е непременно изненада. Миналата година руският президент донесе своя чаша на вечеря на Г-20, предизвиквайки въпроси в интернет, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Китай тества 7 препарата срещу новия коронавирус

Последвайте канала на

Novini.bg
695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.06 | 18:33

2

Лелеееее, бащицата го е подгонила параноята като учителя му Сралин.

zddfs

2020.02.06 | 17:43

1

Е много ясно! Ами ако нещо се случи на вождЪТ!(има само един)

Добави коментар

Водещи новини