От 14 февруари Русия спира чартърните полети до Китай

  • 03 февруари 2020 18:35

  • 424
  • 0
От 14 февруари Русия спира чартърните полети до Китай
© pixabay

Русия ще преустанови от 14 февруари всички чартърни полети до Китай заради епидемията от коронавирус. Това обяви руският вицепремиер Татяна Голикова, която оглавява щаба за предотвратяване на разпространението на вируса на територията на Русия, предаде БТА.

Тя отбеляза, че засега няма основания за пълно прекратяване на въздушните връзки с Китай, като се запазват редовните полети между Москва и четири дестинации в Китай - Пекин, Шанхай, Гуанчжоу и Хонконг.

Русия твърди, че Турция не я е уведомила за придвижванията си в Идлиб

"Редовните полети между Москва и четири града в КНР продължават да функционират, но чартърните полети, който връщат наши граждани от КНР в Руската федерация, бихме желали да спрем на 14-о число", заяви Голикова.

Вицепремиерът призова всички руски граждани, пребиваващи в Китай, "да вземат отговорни решения за връщането си в Руската федерация". Голикова съобщи още, че от днес до сряда е предвидено 113 руснаци да бъдат евакуирани с руски военни самолети от китайската провинция Хубей и град Ухан. Тази евакуация е разпоредена лично от президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Медицински работници на стачка в Хонконг с искане за затваряне на границата с Китай

Най-голямата руска чартърна авиокомпания "Азур еър" обяви днес, че е приключила с превозването от Китай на около 2000 руски туристи. Според съобщението руснаците са били върнати от китайския остров Хайнан, където са пристигнали с чартъри на "Азур еър".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини