Владимир Путин помилва осъдената за наркотрафик израелка

  • 30 януари 2020 10:18

  • 1029
  • 0
Владимир Путин помилва осъдената за наркотрафик израелка
© Getty (архив)

Осъдената за наркотрафик в Русия израелска гражданка Наама Исахар е излязла на свобода, предаде Би Би Си.

По-рано руският президент Владимир Путин е подписал указ за помилване на 26-годишната жена. Исахар е била осъдена на седем години и половина за трафик на наркотици на 11 септември 2019 г. в Москва. Тя е била задържана на летището на руската столица "Шереметиево" с 9,5 грама марихуана през април миналата година.

 

Във връзка с осъждането на Исахар премиерът на Бенямин Нетаняху и президентът на еврейската държава Реувен Ривлин бяха помолили Кремъл да помилва тяхната съгражданка.

След излизането на Исахар Нетаняху е благодарил на Путин и го е нарекъл приятел. Ривлин също е приветствал хода на руския си колега и го определи постъпката на държавния глава като акт на благородство и мъдрост.

Медии от близкоизточната страна са допълнили, че правителството на Израел наскоро е решило върне знакови за Руската православна църква сгради в Ерусалим. Т.нар. руски квартал (с обща площ 68 000 квадратни метра) е бил построен през ХIХ век за приютяване на богомолци.

Голяма част от сградите е била продадена през 60-те години на миналото столетие от СССР на Израел. Москва и Тел Авив са започнали преговори за връщането на имотите на Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини