Сергей Лавров: Иранското ядрено споразумение е в опасност

30 декември 2019 14:13

Сергей Лавров: Иранското ядрено споразумение е в опасност
© Getty Images/Guliver
475 1

Иранското ядрено споразумение е в опасност от разпадане заради позицията на САЩ и европейските участници в него, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той каза това след среща в Москва с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Лавров е споделил със Зариф за усилията, които Русия полага за съхраняване на ядреното споразумение. Със съжаление отбелязваме непоследователността на нашите партньори от Европейския съюз, които не изпълняват всичките си задължения по споразумението, подчерта той.

Иран кани съседите си да участват в морски учения с Русия и Китай

Лавров съобщи, че догодина ще посети Иран по покана на Зариф. "Моят приятел и колега ме покани да посетя Техеран догодина. С удоволствие ще се възползвам от тази покана", каза руският външен министър.

Лавров засегна и либийския въпрос. Идеята за зона, забранена за полети, над Либия навява асоциации с авиоударите на НАТО по либийската територия през 2011 г., каза той.

По-рано италианският премиер Джузепе Конте заяви, че създаването на такава зона може да допринесе за прекратяване на огъня в Либия.

Иран подписа с Русия и Китай меморандуми за разбирателство в областта на морската отбрана

БТА
475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.12.30 | 14:44

150645

Цървули!!!Страх тресе Кремълският Змиярник!!!Велика Америка изгуби интерес към някакви споразумения,които разни фалирали диктатури като Рускенефа и Иран не спазват!!!Идва краят на "игричките" на Плешивото Кремълско Запъртъче и неговите лакеи!!!СССРРРРР!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини