Владимир Путин: Не е необходима нова Конституция

  • 19 декември 2019 10:58

  • 5608
  • 8
© Getty (архив)

Никой не знае причините за глобалното затопляне. Това каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на традиционната си пресконференция в края на годината.  

"Ние не можем да разгадаем причините, но трябва да признаем, че има проблем и да работим за опазването на околната среда и поне да минимизираме последиците от вдигането на температурите", посочи още той.

"Както знаете, голяма част от страната ни е близко и Северния полюс. При продължаване на затоплянето разтапянето на ледовете може да предизвика потоп. Южните ни райони може, от друга страна, да се превърнат в пустиня", коментира още президентът.

В руския нет: Къде живее Владимир Путин?

"Тази година нашата страна се присъедини към Парижкото споразумение за климата, предвиждащо намаляване на вредните емисии до ниво от 1,5 процента до 2030 г. Ние не сме сред най-големите замърсители на въздуха. Па първо място на САЩ и Китай. Двете страни изхвърлят по 16 процента вредни вещества в атмосферата), следва Европейският съюз с 11, Русия с 6 и Индия – с 5%", каза още стопанинът на Кремъл.

"Критиката винаги е хубава. Тя ни кара да се замисляме", посочи още президентът. С тези думи той отговори на журналист. Сътрудникът на медията ТВЦ посочи, че Русия е критикувана, защото живеела от наследството на Съветския съюз. "Това не е така. Над 75% от производствените мощности в преработвателната промишленост са създадени след 2000 г. Средната възраст на техническото оборудване е 12 години. Построихме три нови летища, 12 железопътни гари, броят на магистратите с федерално значение се е увеличил двойно. Така че не можем да кажем, че живеем върху стари лаври. През 70-те и 80-те години СССР бе сред основните вносители на зърнени храни. Сега Руската федерация е износител №1 на пшеница в света", коментира още Путин.

Путин: Русия не иска да е свръхсила като Съветския съюз

"Няма чужди военни в Украйна", така отговори на въпрос на журналист от киевската медия УНИАН кога руските военни  ще бъдат изведени от Източна Украйна. "В тези райони има местни милиции, местни сили за самоотбрана. Редовно ме питат откъде тези хора имат танкове и тежка артилерия  Вероятно от структури и държави, които ги подкрепят. Тази техника обаче е тяхна. Що се отнася за наемниците, там има и германци, и французи. Чужденците обаче са малка част от паравоенните формирования и те се бият и от двете страни на фронтовата линия", каза още той.

По отношение на приемане на нова Конституция държавният глава заяви, че не е необходим нов основен закон. Той обаче намекна за евентуално даване на повече правомощия на Федералния парламент. "Такива реформи обаче трябва да се обмислят много задълбочено и сериозно", посочи още Путин.

"Терористи се разхождат свободно по улиците на европейски столици", посочи още Путин. Той отговори на въпрос, зададен от сътрудник на германското списание "Шпигел" за убийството на чеченеца с грузинско гражданство Зелимхан Хангошвили през лятото в Берлин. "Този човек е бил терорист. При акция с негово участие в Северен Кавказ са загинали 98 души. Той е лежал в затвора за тероризъм. Всички страни по света трябва да си сътрудничат в борбата срещу срещу това зло", каза той.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5608 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Русия, нашата посестрима

2019.12.19 | 14:09

6

Предками нашими мудрость народная:
"Братская Русь, мы гордимся тобой,
одна ты на свете, одна ты такая,
България наша во веки с тобой".

2019.12.19 | 15:01

8

Г Ъ З О Л И З А Ч

Крум Усаински-Крупник

2019.12.19 | 14:40

7

Цървули!!!Рускенефа е Фалирала Сибирско-Азиатска Кочина и Най-Долна Помийна Яма и Воняща Дупка!!!Никаква Кремълска пропаганда,лъжи и активни мероприятия,не могат да прикрият това!!!Скоро ще последва СССР!!!Неизбежно е!!!Ура и Слава!!!

Да, Путаша, Русия е първа

2019.12.19 | 12:50

4

България е с вас, братушки.

Аз

2019.12.19 | 13:08

5

150 милоинна Русия - 6%, 500 милионен ЕС - 11%: Е, аз бих казал, че определено руснаците са по-голям замърсител!

вандерсон капитана

2019.12.19 | 12:49

3

много сме силни

gost

2019.12.19 | 12:40

2

Причините са ясни, защо никой да не ги знае?

2019.12.19 | 12:36

1

Пробно пусни един самолет над Турция

Добави коментар

Водещи новини