Температурни рекорди за зимата в Москва

Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, след като най-високите температури за декември от 133 години насам лишиха руската столица от обичайното й снежно покритие, предаде Ройтерс.

"Това не е нашата зима. Дошла е от някъде другаде", заяви пенсионерката Людмила Бирюкова.

Очаква се тази нощ температурата в Москва да достигне 6 градуса, в период, когато по принцип снегът често покрива улиците и от сградите висят ледени шушулки. Последният път, когато температурата в руската столица на 18 декември е надхвърлила 5,3 градуса, е бил през 1886 г., съобщи Елена Восолюк от метеорологичния център ФОБОС.

Гореща вълна в Европа: Днес се очакват температурни рекорди

Обичайната температура на въздуха на 18 декември е 6,2 градуса под нулата, според руския Център за хидрометеорологични изследвания.

Необичайно топлото време в Москва се дължи на атмосферен фронт от Атлантическия океан. На Нова година се очаква в руската столица да вали дъжд, а не сняг.

Не само хората бяха изненадани. В ботаническата градина на Московския университет кокичета и рододендрони цъфнаха, обърквайки мекото време с ранна пролет.

"Тези цветя със сигурност няма да преживеят, когато дойде студът. Така че няма да цъфнат напролет", заяви главният градинар Антон Дубинюк.

Коментари

  1. 2019.12.18 | 21:48

    Ето ви доказателство за климатичната истерия която раздухват"природозащитниците". Годината 1886 когато пак е било толкова топло е далеч преди петролната индустриална революция и тъй нареченото замърсяване...

    1. 2019.12.19 | 00:00

      Логично.Но тогава не са се топяли ледници.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет